Βρείτε ιατρό

Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης

Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης

Μετατρέπει το τσιγάρο σε μακρινό παρελθόν

 «Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία». Μπορεί οι γνωστές ετικέτες στα πακέτα των τσιγάρων που προειδοποιούν τους καπνιστές για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος να αφήνουν τους περισσότερους ασυγκίνητους, όμως τα στατιστικά στοιχεία για την σύγχρονη αυτή «επιδημία» χτυπάνε καμπανάκι.

Μάλιστα, με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος -που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 31η Μαΐου- να πλησιάζει, το μήνυμα προς τους καπνιστές πρέπει να είναι ακόμα πιο ηχηρό.

Στην Ευρώπη καπνίζουν περί τα 215 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων 130 εκατομμύρια είναι άντρες. Μεταξύ των κορυφαίων «θεριακλήδων» βρίσκονται οι Έλληνες, τόσο στον αντρικό όσο και στον γυναικείο πληθυσμό. Το κάπνισμα σκοτώνει περί τα 6 εκατομμύρια άτομα ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ περίπου ένα άτομο πεθαίνει κάθε έξι δευτερόλεπτα εξαιτίας του καπνού.

Όλα αυτά κάνουν τη διακοπή του καπνίσματος μονόδρομο, ειδικά αν κάποιος θέλει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του και να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητάς του.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι νεαρής ηλικίας καπνιστές, μεταξύ 25 και 35 ετών, έχουν αρχίσει να αλλάζουν νοοτροπία και να αναζητούν τρόπους διακοπής του καπνίσματος, καταφεύγοντας σε ιατρική βοήθεια. Κίνητρα για την αλλαγή στάσης είναι η βελτίωση της αντοχής τους, της υγείας τους, αλλά και της προσωπικής τους εικόνας, καθώς πλέον δεν θεωρούν το κάπνισμα «μαγκιά», όπως όταν ήταν μικρότεροι. Μέσα στα χρόνια της κρίσης όμως ακόμη ένα κίνητρο έχει κάνει την εμφάνισή του, που δεν είναι άλλο από την εξοικονόμηση χρημάτων.

 Αποτελέσματα από διακοπή καπνίσματος

Τα αποτελέσματα της διακοπής καπνίσματος φαίνονται στην κυριολεξία από την πρώτη ώρα. Μετρήσεις έχουν δείξει πως σε 20 λεπτά από την διακοπή η αρτηριακή πίεση και η ταχυσφυγμία που οφείλονται στο κάπνισμα υποχωρούν. Σε μόλις 48 ώρες η γεύση και η όσφρηση επανέρχονται, η νικοτίνη απομακρύνεται από το σώμα και η πιθανότητα καρδιακής προσβολής αρχίζει να μειώνεται. Σε 72 ώρες η ενέργεια αυξάνεται, ενώ ο βήχας υποχωρεί σημαντικά. Στον ένα χρόνο μάλιστα από τη διακοπή καπνίσματος η αναπνευστική λειτουργία βελτιώνεται σημαντικά και ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται κατά 50%. Με την πάροδο των ετών το «έδαφος» που κερδίζει ο οργανισμός σε όλα τα επίπεδα είναι εντυπωσιακό.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Με την αφορμή και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, βάλτε τέλος τώρα στη βλαβερή αυτή συνήθεια και βελτιώστε τη ζωή σας, κλείνοντας ένα απλό ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 895161.

Κι αν το πρώτο 24ωρο χωρίς τσιγάρο σάς τρομάζει, με την επιθυμία για κάπνισμα, την δυσκολία συγκέντρωσης, την αλλαγή διάθεσης, την αϋπνία ή ακόμα και την υπνηλία να κάνουν την εμφάνισή τους ως τα πρώτα συμπτώματα της στέρησης, οι ειδικοί του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης θα είναι στο πλευρό σας. Κι αυτά που θα κερδίσετε είναι σίγουρα περισσότερα από αυτά που έχετε να χάσετε.

Δωρεάν Δερματολογικές εξετάσεις από τη Γενική Κλινική

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη