Βρείτε ιατρό

ΨΩΡΙΑΣΗ: Υπάρχει λύση

ΨΩΡΙΑΣΗ: Υπάρχει λύση

Η ψωρίαση είναι μια φλεγμονώδης δερματοπάθεια που απαντάται στο 1,5%-3% του γενικού πληθυ­σμού. Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και προσβάλλει εξίσου και τα δύο φύλα.

Η εμφάνισή της οφείλεται στην επίδραση περιβαλλοντικών – εκλυτικών παραγόντων σε γενετικώς προδιατεθειμένα άτομα, η οποία οδηγεί σε μια ιδιαίτερη ανοσολογική απάντηση.

Η κοινή κατά πλάκας ψωρίαση είναι η πιο συχνή μορφή. Άλλες μορφές ψωρίασης είναι η σταγονοειδής, η ερυθροδερμική και η φλυκταινώδης, ενώ ανάλογα με την εντόπιση διακρίνονται η ψωρίαση του τριχωτού, των παλαμών-πελμάτων, των γεννητικών οργάνων-βλεννογόνων, των ονύχων, η ανάστροφη ψωρίαση και η ψωριασική ονυχία.

Η ψωρίαση έχει συσχετιστεί με μια πληθώρα εξωδερματικών εκδηλώσεων, όπως νόσος του Crohn, οφθαλμική φλεγμονή, κατάθλιψη, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, αρτηριακή υπέρταση, μεταβολικό σύνδρομο και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η θεραπεία της εξατομικεύεται ανάλογα με την έκταση, τη βαρύτητα της νόσου και τις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενή, και διακρίνεται σε τοπική, συστηματική θεραπεία και φωτοθεραπεία. Στη συστηματική θεραπεία, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει άλματα με τη χρήση των βιολογικών παραγόντων.

Οι Δερματολόγοι στη Euromedica Γενική Κλινική, ύστερα από προσεκτική μελέτη των ευρημάτων, αντιμετωπίζουν και κυρίως αποκαθιστούν τα αίτια που προκαλούν την συγκεκριμένη νόσο. Χορηγούν συγκεκριμένες και κυρίως εξατομικευμένες ιατρικές αγωγές.

Η πορεία της νόσου παρακολουθείται μηνιαία και οι φαρμακευτικές αγωγές, προσαρμόζονται ανάλογα και βάσει του συνόλου των συμπτωμάτων αλλά και βιοχημικών δεικτών.

Τον κυριότερο ρόλο, παίζει η συμμόρφωση, που θα επιδείξει ο ασθενής, στην αγωγή που θα του δοθεί.

Η τήρηση των οδηγιών από τους Δερματολόγους της Euromedica Γενικής Κλινικής, είναι το μυστικό για καλύτερα αποτελέσματα.

Μεγάλος διαγωνισμός στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας

Θερμοπληξία και καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέξουμε