Βρείτε ιατρό

ΚΕΝΤΡΟ
Ορθοπρωκτικών Παθήσεων

Το Κέντρο Ορθοπρωκτικών Παθήσεων της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει το σύνολο των ορθοπρωκτικών παθήσεων -όπως είναι οι αιμορροΐδες, η κύστη κόκκυγος, η ραγάδα πρωκτού, το ορθοπρωκτικό συρρίγγιο κλπ- με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων, όπως το laser και οι υπέρηχοι.

Στο Κέντρο, όπου επικεφαλής είναι ο γενικός χειρουργός, Δρ Αναστάσιος Παπαδόπουλος με μακρά εμπειρία στο αντικείμενο, προσφέρεται αποτελεσματική θεραπεία για τις ορθοπρωκτικές παθήσεις, εξαλείφοντας τον μετεγχειρητικό πόνο, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αποθεραπείας και επιτρέποντας στον ασθενή να επανέλθει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Σε μόλις 15 λεπτά ο ασθενής απαλλάσσεται από την πάθηση που τον ταλαιπωρεί και ανακτά την καθημερινότητά του, ενώ δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Σύγχρονα χειρουργικά εργαλεία

Με τη χρήση υπερήχων και laser αντιμετωπίζονται ακόμα και οι πλέον επώδυνες παθήσεις. Η επέμβαση απαιτεί συνήθως μόνο τοπική αναισθησία ή σε κάποιες περιπτώσεις και μέθη, πετυχαίνοντας μάλιστα άμεση ανακούφιση του ασθενούς. Με τις νέες μεθόδους οι λύσεις δεν είναι πια προσωρινές, αλλά μόνιμες και χωρίς υποτροπές.

Η χρήση της νέας γενιάς χειρουργικών laser και συσκευών υπερήχων, σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνικές που εφαρμόζει το εξειδικευμένο ιατρικό μας προσωπικό, μετατρέπουν τις άλλοτε πολύπλοκες επεμβάσεις, σε αναίμακτες και ανώδυνες επεμβάσεις ρουτίνας.

Οι ορθοπρωκτικές παθήσεις

Οι ορθοπρωκτικές παθήσεις που αντιμετωπίζει το Κέντρο είναι οι ακόλουθες:

  • Αιμορροΐδες: Πρόκειται για διατεταμένες φλέβες γύρω από τον πρωκτό που εμφανίζονται συχνότερα στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών και μπορεί να προκληθούν από μια σειρά παραγόντων, όπως η κληρονομικότητα, οι διατροφικές συνήθειες, η δυσκοιλιότητα, το άγχος και η ηλικία. Συνοδεύονται από αιμορραγία από τον πρωκτό πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την αφόδευση, από ερεθισμό και οίδημα του πρωκτού, κάψιμο, πόνο, βλεννώδεις εκκρίσεις και πρόπτωση.
  • Ραγάδα Δακτυλίου: Είναι μια πληγή στο βλεννογόνο του πρωκτού, που προκαλεί έντονο πόνο και δυσφορία κατά την αφόδευση και αρκετές ώρες μετά. Συνήθως οφείλεται σε χρόνια δυσκοιλιότητα, ενώ μεταξύ των αιτιών του είναι επίσης η φλεγμονή του βλεννογόνου, του ορθού και του πρωκτού, η νόσος του Crohn, η κάκωση του πρωκτού και η εγκυμοσύνη. Συνοδεύεται από περιπρωκτικό πόνο διαφορετικής διάρκειας, που μπορεί να είναι από λίγα λεπτά έως πολλές ώρες, αλλά και από ελαφρά αιμορραγία.
  • Κύστη Κόκκυγος: Πρόκειται για μια μικρή κύστη στον κόκκυγα, η οποία προκαλείται από τη διείσδυση τριχών στο δέρμα και αφορά κυρίως τους άνδρες. Η σοβαρότητά της έχει διαβαθμίσεις, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ως μια μικρή φούσκα στον κόκκυγα ή ως μια μεγάλη, επώδυνη φλεγμονώδης μάζα. Σε περίπτωση φλεγμονής, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, ερυθρότητα, αλλά και τη δημιουργία αποστήματος. Τα συνηθέστερα αίτιά της είναι οι ορμονικές μεταβολές ιδίως στην εφηβεία, η ανάπτυξη έντονης τριχοφυΐας, η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, αλλά και η καθιστική ζωή.
  • Ορθοπρωκτικό Συρίγγιο: Είναι μια σύνδεση μεταξύ του ορθού και του περιπρωκτικού δέρματος, που προκαλείται συνήθως από κάποιο περιεδρικό απόστημα εξαιτίας της απόφραξης και της φλεγμονής των αδένων του πρωκτικού σωλήνα και του ορθού. Εκδηλώνεται με την εκροή πύου, αίματος και κοπρανώδους περιεχομένου από το εξωτερικό στόμιό του που εκβάλλει στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό.
  • Πρόπτωση ορθού: Πρόκειται για την αφύσικη προεξοχή του βλεννογόνου του ορθού μέσα από τον πρωκτό, η οποία επιδεινώνεται σταδιακά και μπορεί να συνοδευτεί και από αδυναμία των μυών του πρωκτού, με διαρροή βλέννας ή κοπράνων.
  • Κονδυλώματα: Είναι μια από τις εκδηλώσεις του ιού HPV στον πρωκτό και εμφανίζονται στο περιπρωκτικό δέρμα, ενώ μπορεί να επεκταθούν και εσωτερικά στον πρωκτό. Μοιάζουν με μικρά ογκίδια που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκαλούν τσούξιμο, κνησμό ή και έκκριση υγρών.
  • Δυσκοιλιότητα: η δυσκοιλιότητα ορίζεται ως η πάθηση κατά την οποία ο ασθενής αφοδεύει λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα ή χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσει την αφόδευση ή οι ατελείς κενώσεις του είναι ιδιαίτερα συχνές. Τα κυριότερα αίτιά της είναι η φτωχή σε φυτικές ίνες διατροφή, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, το άγχος και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Η χρόνια δυσκοιλιότητα προκαλεί, μεταξύ άλλων, δυσπεψία, φουσκώματα, ραγάδα δακτυλίου, αιμορροΐδες κλπ.

Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης εξειδικεύεται στην αποτελεσματική θεραπεία των ορθοπρωκτικών παθήσεων, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας, καλέστε μας στο τηλέφωνο 2310 895366.