Βρείτε ιατρό

Ιατρείο Προληπτικής Ιατρικής, Λιπιδίων και Αρτηριακής Υπέρτασης

Ιατρείο Προληπτικής Ιατρικής, Λιπιδίων και Αρτηριακής Υπέρτασης

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 1η και 3η ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: 9:00-12:00, 2η και 4η ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: 18:00-20:00

Το παθολογικό ιατρείο της προληπτικής ιατρικής, ασχολείται με την στοχευόμενη παρέμβαση, με σκοπό την αποτροπή εκδήλωσης βλαπτικού για το άτομο νοσήματος. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος εντοπίζει τα πρώιμα συμπτώματα παθολογικών καταστάσεων, οι οποίες σε αρχικό στάδιο είναι ευκολότερα ιάσιμες και αντιμετωπίσιμες.

Στόχος μας, είναι η αποφυγή της πρώιμης νοσηρότητας και θνητότητας, με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα ζωής σας.

Απευθυνόμαστε σε ενήλικες που δεν έχουν διαγνωσμένο πρόβλημα υγείας και δεν ακολουθούν κάποια θεραπεία η υγιεινοδιαιτητικά μέτρα. Με τη βοήθεια των κατευθυντηρίων οδηγιών, σκοπός μας είναι η κινητοποίηση για αλλαγή του τρόπου ζωής, η εκπαίδευση και η πληροφόρησή σας για να επιτευχθεί η βέλτιστη συμμόρφωση απέναντι στους “σιωπηλούς” κατά τα αλλά “κινδύνους”. Τι εννοούμε;

Μην περιμένετε ζάλη, αδυναμία και λοιπά προμηνύματα αν έχετε πχ αυξημένη χοληστερόλη ή μια μικρή αύξηση της αρτηριακής σας πίεσης. Το κάπνισμα, οι δυσλιπιδαιμίες, οι διαταραχές του σακχάρου, η αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η παχυσαρκία, η δίαιτα με trans λιπαρά, υδατάνθρακες και αλκοόλ, η καθιστική ζωή και οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες δρουν μακροχρόνια και αθόρυβα, βλάπτοντας τα αγγεία και αυξάνοντας τον κίνδυνο για εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, αγγειακών εγκεφαλικών, περιφερικής αρτηριακής νόσου.

Η ιατρική επίσκεψη, το ατομικό και κληρονομικό ιστορικό, η λεπτομερής κλινική εξέταση και ο εργαστηριακός/παρακλινικός έλεγχος (π.χ. σάκχαρο, χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, “καλή HDL”, κακή “LDL“ Lp(a), ομοκυστεΐνη, νεφρική και ηπατική λειτουργία, ΗΚΓ, holter πίεσης-ρυθμού), αναγνωρίζουν και εξατομικεύουν τους δυνητικούς κινδύνους για βλάβη των αγγείων.
Όπου χρειάζεται, γίνεται πιο λεπτομερής έλεγχος (echo-triplex καρδιάς, αγγείων, νεφρών κλπ.) ή κατευθύνεστε σε ανάλογες ειδικότητες. Τα μεσοδιαστήματα παρακολούθησης ποικίλουν ανάλογα με το προφίλ του ασθενή (ηλικία, φύλο κλπ.). Σημαντική είναι η ενεργός συμμετοχή σας στην συνολική αυτή προσπάθεια αναγνώρισης, αντιμετώπισης και συμμόρφωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ασχολούμαστε επίσης με την ορθή πληροφόρηση-κατεύθυνση, ως προς την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου προστάτη, μαστού, εντέρου. Νοσημάτων που επίσης δεν εμφανίζουν συμπτώματα αλλά είναι ευκολότερα αντιμετωπίσιμα ή/και θεραπεύσιμα στα αρχικά στάδια.