Βρείτε ιατρό

coloring-book-header

Μαθαίνω για την υγεία μου

Έναν διαφορετικό τρόπο για να διδάξουμε στα παιδιά την αξία της υγείας, αλλά και τη θεραπευτική δύναμη του φαρμάκου βρήκαμε στη Euromedica-Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Δημιουργήσαμε ένα βιβλίο ζωγραφικής για παιδιά από 3 ετών που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη μάθηση, φέρνοντας πιο κοντά τις τρυφερές ηλικίες σε θέματα υγείας.

Το βιβλίο αποτελείται από 23 σελίδες ζωγραφικής, που προσπαθούν να περάσουν διδακτικά μηνύματα σχετικά με την υγεία, τον ρόλο των γιατρών και των φαρμάκων, μέσα από τη δημιουργική απασχόληση και τη διασκέδαση.

Η αγάπη μας για τα παιδιά και η ανάγκη μας να τους διδάξουμε την αξία της υγείας στη ζωή ήταν η βάση για τη δημιουργία του βιβλίου ζωγραφικής. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας σωστής συμπεριφοράς απέναντι στην υγεία που θα γίνει για τα παιδιά τρόπος ζωής όταν ενηλικιωθούν.

Τα οφέλη για τα παιδιά είναι τόσο εκπαιδευτικά όσο και ψυχολογικά, αφού με τον εν λόγω τρόπο περνά το μήνυμα για το τι είναι υγεία και τι σημασία έχει για τον άνθρωπο η ποιότητα ζωής και αυτό γίνεται, ενώ εξωτερικεύουν τον ψυχισμό τους.

Η επιλογή της ζωγραφικής ως μέσου διδασκαλίας δεν ήταν τυχαία, αφού βοηθά τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, συμβάλλει στην ψυχολογική και γνωστική τους εξέλιξη, τα βοηθά να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες, εξασκώντας μάλιστα την συνεργασία χεριού και ματιού, αυξάνει την παρατηρητικότητα και τη συγκέντρωση, ενώ τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Και βέβαια όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Τα χαρούμενα πρόσωπα των μικρών μας φίλων και τα χαμόγελά τους είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μας στην Euromedica-Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Ηπατίτιδα C

Δωρεάν δερματολογική εξέταση από τη Γενική Κλινική