Βρείτε ιατρό

CV page cover
icon

Γνωρίστε τον Ιατρό

Βιογραφικό Σημείωμα

Τζαμάλης Αργύριος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Πλήρης ΤίτλοΧειρουργός Οφθαλμίατρος

Εκπαίδευση

ΠτυχίοΑποφοίτησε το 2006 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
ΕιδικότηταΑπέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Οφθαλμολογίας μετά από εκπαίδευση στις Οφθαλμολογικές κλινικές Augenzentrum Klinik Pallas (Ολτεν, Ελβετία), Vivantes Klinikum Neukölln (Βερολίνο, Γερμανία) και Β’ Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ στο Γ.Ν. «Παπαγεωργίου».
Τον Απρίλιο 2013 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας και το Μάιο 2013 μετά από επιτυχείς εξετάσεις απέκτησε το ευρωπαϊκό δίπλωμα Οφθαλμολογίας (Fellow of the European Board of Ophthalmology-FEBO).
ΜετεκπαίδευσηΤο 2010 αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βασιλείας και το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πρόγραμμα Master «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Εξειδικεύεται επί του παρόντος στο γνωστικό αντικείμενο των παθήσεων και της χειρουργικής κερατοειδούς (Corneal Fellowship) στην Πανεπιστημιακή Κλινική St. Paul’s Eye Unit του Royal Liverpool University Hospital της Αγγλίας.

Εργασιακή Εμπειρία

2014 Εργάστηκε από το 2014 ως πανεπιστημιακός υπότροφος της Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ που στεγάζεται στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο «Χειρουργική της επιφάνειας το βολβού και των εξαρτημάτων αυτού»
2010Από το 2010 συμμετέχει ως τακτικός διδάσκων στην πρακτική άσκηση των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τις διάφορες στάσεις μετάδοσης θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων στην Οφθαλμολογία.

Ερευνητικό ΈργοΣυμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες με πολλαπλές ανακοινώσεις και ομιλίες σε στρογγυλές τράπεζες, posters και videos σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, ενώ συμμετείχε ως πρώτος συγγραφέας ή συνερευνητής έως τώρα σε 21 διεθνείς peer-reviewed δημοσιεύσεις.
Από το 2010 μετέχει σε πολλαπλά μεταπτυχιακά και ερευνητικά προγράμματα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής.
Το Νοέμβριο 2012 ασκήθηκε επί διάστημα 2 εβδομάδων στο Western Eye Hospital του Λονδίνου με βραβείο-υποτροφία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS). Έχει λάβει βραβεία για καλύτερες προφορικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς διακρίσεις για τις επιδόσεις του σε εξετάσεις συνεδριακών μαθημάτων. Τον Ιούνιο του 2014 έλαβε την υποτροφία αριστείας για μεταδιδακτορικούς ερευνητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ξένες γλώσσεςΑγγλικά, Γερμανικά