Βρείτε ιατρό

CV page cover
icon

Γνωρίστε τον Ιατρό

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Βιογραφικό Σημείωμα

Διαμαντή Ελισάβετ

Παιδίατρος-Νεογνολόγος

Πλήρης ΤίτλοςΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ -ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΠΘ
Θέση στην κλινικήΕπιστημονικά Υπεύθυνη Νεογνολογικού Τμήματος

Εκπαίδευση

ΠτυχίοΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ
ΕιδικότηταΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
ΜετεκπαίδευσηTufts University School of Medicine, New England Medical Center-Division of Newborn Medicine, Βοστόνη για 12 μήνες, στο Children Hospital (CHOP) και St Christopher’s Hospital for Children -Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για 3 μήνες αντίστοιχα. Επίσης, παρακολούθησε το εκπαιδευτικό και κλινικό έργο των Νεογνολογικών μονάδων στο Harvard university – Division of Newborn Medicine-Boston Children’s Hospital, Georgetown University Children’s Medical center στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ και το King’s College Hospital του Λονδίνου, για 2 εβδομάδες αντίστοιχα.
ΕξειδίκευσηΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΑ

Εργασιακή Εμπειρία

Από τη λήψη της ειδικότητάς της ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη φροντίδα των νεογνών που χρειάζονται Εντατική Νοσηλεία. Άσκησε κλινικό έργο συνεχώς και αποκλειστικά σε τριτοβάθμια Νεογνολογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2019-2023 είχε τη Διεύθυνση της Β’ Νεογνολογικής Κλινικής & ΜΕΝΝ ΑΠΘ, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Μετά την μετεκπαίδευσή της στις ΗΠΑ, εκτελεί υπερηχογράφημα και Doppler καρδιάς-εγκεφάλου και νεφρών. Είναι από τους πρώτους Νεογνολόγους σε Παγκόσμιο επίπεδο που ασχολείται με την υπερηχογραφία της καρδιάς και το αιμοδυναμικό monitoring, επιδεξιότητα που τα τελευταία χρόνια θεωρείται απαραίτητη στις σύγχρονες Εντατικές Μονάδες Νεογνών.

Ερευνητικό ΈργοΣτο συγγραφικό και ερευνητικό της έργο περιλαμβάνονται πολλές δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά περιοδικά καθώς και πολλές εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο τη ‘Νεογνολογία’

Ξένες γλώσσεςΑγγλικά

Επικοινωνία

EmailDiamanti.veta@gmail.com
Τηλέφωνο+30 6077503886