Βρείτε ιατρό

CV page cover
icon

Γνωρίστε τον Ιατρό

Βιογραφικό Σημείωμα

Βακαλόπουλος Ιωάννης

Ουρολόγος

+306944261798 www.vakalj.gr
Πλήρης Τίτλος Χειρουργός Ουρολόγος
Τακτικός Καθηγητής Ουρολογίας, Ανδρολογίας ΑΠΘ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ουρολόγων FEBU
Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σεξουαλικής Ιατρικής FECSM

Εκπαίδευση

Πτυχίο Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1989 με βαθμό Άριστα
Ειδικότητα Ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το 1998 μετά από επιτυχία σε διεθνείς εξετάσεις πήρε το τίτλο του Fellow of European boards of Urology (FEBU). Το 2000 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα».  Πρόσφατα έλαβε και πάλι μετά από επιτυχία σε διεθνείς εξετάσεις τον τίτλο του Fellow of European Committee for Sexual Medicine (FECSM)
Εξειδίκευση Εξειδικεύθηκε στην Ανδρολογία και στη Γυναικοουρολογία-Νευροουρολογία επί 18 μήνες στο Ινστιτούτο Ουρολογίας και Νεφρολογίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου.
Μετεκπαίδευση Έλαβε ειδική εκπαίδευση στην τοποθέτηση προσθετικών υλικών (πεϊκές προθέσεις, συσκευές ακράτειας κλπ) στις ΗΠΑ και Γερμανία.

Εργασιακή Εμπειρία

1999 – σήμερα Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα από το 1999
2005 – σήμεραΤο Δεκέμβριο του 2005 εξελέγη Λέκτορας Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και από τότε εργάζεται στην Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ, που εδρεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Σήμερα κατέχει το βαθμό του Αναπληρωτή Καθηγητή Ουρολογίας-Ανδρολογίας. Ασχολείται με όλο το φάσμα της σύγχρονης ουρολογίας, αλλά έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με την σεξουαλική ιατρική και ανδρολογία στον τομέα της στυτικής δυσλειτουργίας, διαταραχών εκσπερμάτισης, διαταραχών σεξουαλικής επιθυμίας, συνδρόμων χρόνιου πυελικού πόνου-χρόνιας προστατίτιδας παθήσεων πέους, όπως η κάμψη πέους συγγενής ή επίκτητη λόγω νόσου Peyronie, όπου εκτελείται όλη η γκάμα των επεμβάσεων ευθειασμού του πέους συμπεριλαμβανομένων και των επεμβάσεων με τοποθέτηση μοσχεύματος. Πραγματοποίηση επεμβάσεων επιμήκυνσης και πάχυνσης του πέους σε περιπτώσεις μικροφαλίας. Φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία ανδρικής υπογονιμότητας. Θεραπεία κρυψορχίας, όγκων όρχεως και μικροχειρουργική αποκατάσταση κιρσοκήλης. Έχει τη μεγαλύτερη σειρά επεμβάσεων στη Βόρεια Ελλάδα τοποθέτησης υδραυλικής πεϊκής πρόθεσης για τη θεραπεία της ανθεκτικής στα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας με δυνατότητα επικοινωνίας των ασθενών με ασθενείς, που έχουν ήδη κάνει την επέμβαση, ώστε να μεταφερθεί η εμπειρία τους. Ιδιαίτερη ενασχόληση υπάρχει ακόμη με τη διάγνωση και θεραπεία τόσο της γυναικείας ακράτειας ούρων, όσο και της ανδρικής ακράτειας ανάλογα με την αιτία, με την ενδοκυστική ένεση Botox  ή  την τοποθέτηση ταινιών ή τεχνητών σφιγκτήρων εγκράτειας, όπου και πάλι έχει τη μεγαλύτερη σειρά ασθενών στην Βόρειο Ελλάδα.

Ερευνητικό ΈργοΈχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε περισσότερα από 100 ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει 30 διεθνείς και 20 ελληνικές πλήρεις δημοσιεύσεις και δεκάδες περιλήψεις εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι κριτής εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε σε δύο διεθνείς ανδρολογικές μελέτες. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Info Urology και του advisory board του περιοδικού Hippokratia. Τέλος διετέλεσε εκπαιδευτής της εταιρείας American Medical Systems για την τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων και σφιγκτήρων.

Ξένες γλώσσες Αγγλικά

Επικοινωνία

Τηλέφωνο+302310269222, +302310267991
Κινητό +306944261798
Emailvakalj@otenet.gr
Websitewww.vakalj.gr