Βρείτε ιατρό

Αλληλεγγύη και φροντίδα μέχρι την Αφρική

Με ιατρική φροντίδα, φάρμακα, ιατρικά εργαλεία και αναλώσιμο υλικό ενίσχυσε νοσοκομείο της Τανζανίας στην Αφρική η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Με ιατρική φροντίδα, φάρμακα, ιατρικά εργαλεία και αναλώσιμο υλικό ενίσχυσε νοσοκομείο της Τανζανίας στην Αφρική η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Αγαθά που στην καθημερινότητα του δυτικού κόσμου θεωρούνται δεδομένα, όπως η σίτιση, η μόρφωση και η βασική ιατρο-φαρμακευτική φροντίδα, συνεχίζουν να αποτελούν άπιαστα όνειρα για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στην Αφρική. Οι ανισότητες, το τεράστιο άνοιγμα της οικονομικής ψαλίδας και η μη προσβασιμότητα στις υποδομές υγείας έχουν ως συνέπεια σε πολλά μέρη της Αφρικής οι οικονομικά αδύναμοι να στερούνται το δικαίωμά τους στην ιατρο-φαρμακευτική φροντίδα, με συνέπεια επιδημικές καταστάσεις όσον αφορά κάποιες ασθένειες, αλλά και αυξημένη θνησιμότητα.

Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, που έχει στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της την αλληλεγγύη και τη φροντίδα για τον συνάνθρωπο, βρέθηκε στο πεδίο αυτής της άνισης μάχης που δίνουν οι φτωχοί πληθυσμοί της Αφρικής μέσω του θωρακοχειρουργού της, Ιωάννη Κακαδέλλη, ο οποίος ταξίδεψε στην αχανή αυτή ήπειρο με σκοπό να παραδώσει φάρμακα, ιατρικά εργαλεία και αναλώσιμο υλικό στο νοσοκομείο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας.

Ειδικότερα, ο ιατρός της Κλινικής βρέθηκε στην Μπουκομπά της Τανζανίας, εκεί όπου η Ορθόδοξη Ιεραποστολή από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας αφήνει εδώ και χρόνια το θετικό αποτύπωμά της.

Πέραν της εν λόγω δωρεάς προς το νοσοκομείο, ο Ιωάννης Κακαδέλλης εξέτασε επίσης πολλούς ασθενείς σε συνεργασία με τους ντόπιους ιατρούς, συμβάλλοντας στο μέτρο του δυνατού στην επίλυση χρόνιων και δύσκολων προβλημάτων.

Εγκαταλελειμμένες εκκλησίες χτισμένες με λάσπη, ερείπια, αγροτικά ιατρεία-χαλάσματα, παραμελημένα περιστατικά που θα σόκαραν τον δυτικό κόσμο ήταν όσα αντίκρισε ο θωρακοχειρουργός της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Χρειάστηκε μάλιστα ο ίδιος να μεταφέρει ένα κορίτσι 14 ετών με επιπλεγμένο κάταγμα που έπασχε από οστεομυελίτιδα σε άλλη πόλη με πλοίο μέσω της λίμνης Βικτώρια, προκειμένου να βρει ορθοπαιδικό και να χειρουργηθεί τελικά με επιτυχία.

Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό της ρόλο και προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να συμβάλλει με τα διαθέσιμα μέσα της στην καταπολέμηση της ασθένειας και την ανακούφιση του πόνου ακόμα και στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου. 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την άνω βλεφαροπλαστική

Η μόλυνση του περιβάλλοντος απειλή για την υγεία μας