Βρείτε ιατρό

Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης: Κοινωνική ευαισθησία και δράσεις ΕΚΕ

Η έννοια της αλληλεγγύης βρίσκεται στον πυρήνα της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και είναι διαχρονικά συνεπής απέναντι στον κοινωνικό της ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό, επί σειρά ετών στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία, και όχι μόνο, ενισχύοντας δομές, κοινωνικούς φορείς, οργανώσεις, αλλά και αθλητικές διοργανώσεις με σειρά χορηγιών.

Η ενεργή συμμετοχή της σε δράσεις, αλλά και οι πρωτοβουλίες της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, έχουν επίσης ως στόχο τη συνδρομή συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται καθημερινή στήριξη. Μάλιστα, η ευαισθησία της είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περίπτωση των παιδιών.

 Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), που υπογραμμίζει τα κοινωνικά της αντανακλαστικά. Άλλωστε, πέραν των ασθενών της, η κλινική προσπαθεί να βρίσκεται στο πλευρό και άλλων ατόμων που έχουν ανάγκη και μάλιστα το πράττει συστηματικά.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της κλινικής είναι:

  • Η χορηγία ενός γεύματος την εβδομάδα, καθώς και δωρεάν εξετάσεις και νοσηλεία στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.
  • Η παροχή δωρεάν εξετάσεων και νοσηλείας στα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού».
  • Ως «Επίσημος Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας» έχει αναλάβει τη δωρεάν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των αθλητών του Προγράμματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ετήσια βάση.
  • Είναι «Επίσημος Χορηγός Υγείας» του Διεθνούς Mαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, η κλινική διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη στελέχωση τριών ιατρικών σταθμών που είναι εξοπλισμένοι με το απαραίτητο ιατρικό, φαρμακευτικό και αναλώσιμο υλικό. Διαθέτει επίσης και τρία πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ασθενοφόρα για τις ανάγκες των δύο διοργανώσεων.

Είμαστε ένα οργανικό κομμάτι της κοινωνίας και για μας η αλληλεγγύη αποτελεί ανάγκη και χρέος, που παίρνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της κλινικής, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email (info@genikikliniki.gr)

Santa Claus για τις μέλλουσες μανούλες

Μειώστε τον κίνδυνο του καρκίνου με 12 τρόπους