Βρείτε ιατρό

4 «σούπερ δυνάμεις» που έχει το μωρό σας

Ξέρετε ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει 4 «σούπερ δυνάμεις» και ικανότητες που οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν; Τα μωρά μπορεί να είναι εύθραυστα και να μοιάζουν με τα πιο αβοήθητα πλασματάκια στον πλανήτη, ωστόσο έχουν μερικές σούπερ ικανότητες που οι ενήλικες δεν έχουν.

  1. Θεραπευτικές ιδιότητες από… την κοιλιά

Τα μωρά έχουν «υπεράνθρωπες» θεραπευτικές δυνάμεις και, όπως και όλοι οι υπερήρωες, δεν τις κρατούν μόνο για τον εαυτό τους. Για όσο καιρό βρίσκονται στη μήτρα, τα μωρά βοηθούν τις μητέρες τους, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους για να τις κρατήσουν ασφαλείς.

Συγκεκριμένα, τα μωρά βελτιώνουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα των εγκύων μητέρων, καθώς μοιράζονται μαζί της τα βλαστοκύτταρά τους. Αυτό όμως σημαίνει πολλά περισσότερα και πιο σημαντικά από το να τις βοηθήσουν απλά να ξεπεράσουν ένα κρύωμα. Όταν μία μανούλα τραυματιστεί, το μωρό της θα στείλει βλαστοκύτταρα στην πληγή της, ώστε να τη βοηθήσει να θεραπευτεί! Εάν υποστεί καρδιακή προσβολή, ενώ είναι έγκυος, το μωρό της θα στείλει βλαστοκύτταρα στον ιστό της καρδιάς, ώστε να βοηθήσει άμεσα στην αποκατάσταση της βλάβης.

Τα σούπερ μωράκια σας λοιπόν σας κρατούν ασφαλείς πριν ακόμα γεννηθούν!

  1. Πρωταθλητές στο κολύμπι

Αν ένας ενήλικας που δεν γνωρίζει κολύμπι, πέσει σε μία πισίνα, δεν θα μπορέσει να επιπλεύσει. Ένα νεογέννητο μωράκι όμως ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει!

Τα μωρά έχουν μια ενστικτώδη ικανότητα να κολυμπούν, η οποία ονομάζεται καταδυτικό αντανακλαστικό. Εάν λοιπόν βάλετε ένα νεογέννητο στο νερό, θα αρχίσει ενστικτωδώς να κολυμπά όπως… τα σκυλάκια! Ακόμα και αν το κεφάλι του μπει κάτω από το νερό, θα κρατήσει την αναπνοή του. Και μόλις το βγάλουν, θα είναι πιθανότατα όλο γέλιο και χαρά, μιας και για τα μωρά το νερό είναι κάτι φυσιολογικό που δεν τα τρομάζει!

Για κάποιο λόγο, χάνει αυτή την ικανότητα, καθώς μεγαλώνει. Έξι μήνες λοιπόν μετά τη γέννησή του, κάθε μωράκι χάνει τα κολυμβητικά του ένστικτα και πλέον το κολύμπι είναι κάτι που πρέπει να μάθει ξανά από την αρχή!

  1. Μιλούν τη γλώσσα μας

Οι επιστήμονες έχουν συμπεράνει ότι τα μωρά κλαίνε με την εθνική τους προφορά. Την μαθαίνουν ακόμα από την κοιλιά της μαμάς τους, όταν ακούνε τη φωνή της.

  1. Τρώνε και αναπνέουν ταυτόχρονα

Μέχρι την ηλικία των επτά μηνών, τα μωρά μπορούν να αναπνέουν και ταυτόχρονα να καταπίνουν την τροφή τους. Οι ενήλικες δεν μπορούν!

Στα βρέφη, ο φάρυγγας βρίσκεται ψηλότερα απ’ ότι στους ενήλικες. Όταν καταπίνουν, η είσοδος για την αναπνευστική τους οδό δεν μπλοκάρεται από την επιγλωττίδα.

5+1 καλοκαιρινές αλλεργίες

Προστατευτείτε από το τσίμπημα των κουνουπιών