Βρείτε ιατρό

Μάνα, Μητέρα, Μαμά: Η γυναίκα που θα είναι πάντα ο άνθρωπός μας

Η μητρότητα είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας. Ως μητέρες, οι γυναίκες εξερευνούν μία σειρά συναισθημάτων που ποτέ δεν ήξεραν ότι υπήρχαν, ενώ καθημερινά έχουν έναν ακόμα λόγο για να είναι χαρούμενες. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά πλεονεκτήματα του να είσαι μαμά.

Μαμά από την πρώτη ημέρα!

Λένε πως μία γυναίκα γίνεται μαμά όταν πάρει στα χέρια της το θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Είναι εκείνη που θα ακούσει πρώτη την καρδιά του μωρού της να χτυπά, είναι εκείνη που θα νιώσει το πρώτο κούνημα του βρέφους μέσα στην κοιλιά, είναι εκείνη που θα φροντίσει να έρθει το παιδί της στον κόσμο με ασφάλεια. Κι όταν το παιδί γεννηθεί, είναι εκείνη που πρώτη θα το πάρει αγκαλιά, είναι εκείνη που πρώτη θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, είναι εκείνη που το μωρό της θα την αναζητά πάντα πρώτη. Τους πρώτους μήνες της ζωής, η μητέρα είναι το παν για το παιδί της, είναι όλος ο κόσμος!

6 πλεονεκτήματα του να είσαι μαμά

  1. Μαθαίνεις πώς να αγαπάς

Πριν από τον ερχομό των παιδιών τους, οι γυναίκες συχνά πιστεύουν ότι γνωρίζουν τι είναι η αγάπη. Αλλά όταν φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο, ανακαλύπτουν την έννοια της αληθινής αγάπης. Άνευ όρων. Μοναδική, πλήρης. Η αγάπη μιας μητέρας για το παιδί της είναι ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα από οτιδήποτε έχει βιώσει πριν. Μια μητέρα, θα βάλει πάντα τα παιδιά της πριν από οτιδήποτε άλλο, πάνω και από τον ίδιο της τον εαυτό. Είναι αυτό λοιπόν που κάνει την αγάπη της μοναδική και ο λόγος που την αποζητούμε όσο χρονών κι αν γίνουμε.

  1. Προσωπική ανάπτυξη

Οι μητέρες αποκτούν και αναπτύσσουν ιδιότητες που ποτέ δεν ήξεραν ότι είχαν. Γίνονται πιο υπομονετικές, υπεύθυνες και ταυτόχρονα τρυφερές και δοτικές. Ανακαλύπτουν συνεχώς νέες πτυχές του εαυτού τους, ενώ φροντίζουν πάντα για την αυτοβελτίωσή τους, ώστε να αποτελέσουν το καλύτερο δυνατό πρότυπο για τα παιδιά τους.

  1. Η μητρότητα ενισχύει την αγάπη ενός ζευγαριού

Η σύνδεση μεταξύ της γυναίκας και του συντρόφου της, γίνεται ισχυρότερη με την άφιξη ενός νέου μέλους. Πλέον η σχέση τους μπαίνει σε άλλες βάσεις, καθώς σχεδιάζουν από κοινού το καλύτερο δυνατό μέλλον για το παιδί τους. Η δέσμευση μεταξύ τους παίρνει μια νέα και πιο βαθιά διάσταση. Η προσπάθεια και η θυσία που κάνουν και οι δύο για να γίνουν καλύτεροι γονείς είναι εμφανής κάθε μέρα, ενώ αυτές οι από κοινού αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και οι κοινοί στόχοι που τίθενται είναι αυτοί που κάνουν το δέσιμο πιο ισχυρό, φέρνοντας το ζευγάρι πιο κοντά.

  1. Βελτιωμένη υγεία

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αρτηριακή πίεση μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η καρδιακή υγεία βελτιώνεται. Ταυτόχρονα, ο θηλασμός μειώνει σε κάποιο βαθμό τον κίνδυνο εμφάνισης Καρκίνου του Μαστού. Επίσης, οι ορμονικές αλλαγές που εμφανίζονται μετά την εγκυμοσύνη, δημιουργούν μια μικρή αλλαγή στον εγκέφαλο. Αυτή η αλλαγή ενεργοποιεί τις αισθήσεις της γυναίκας για να φροντίσει καλύτερα το μικρό της. Με άλλα λόγια, η μητέρα γίνεται πιο προσεκτική και διαισθητική, γεγονός που την αναγκάζει να είναι σε μία μόνιμη, καλή ψυχολογική διάθεση προς όφελος, τόσο τις ίδιας, όσο και των παιδιών της.

  1. Μένουμε πάντα παιδιά

Με τον ερχομό ενός παιδιού -και κυρίως κατά της διάρκεια της νηπιακής και παιδικής του ηλικίας- οι ενήλικες γίνονται κι αυτοί με τη σειρά τους παιδιά. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι γονείς μοιράζονται αυτές τις ξεχωριστές στιγμές με τα παιδιά τους, η επαναφορά της ανέμελης παιδικής ζωής στην καθημερινότητα έχει ως αποτέλεσμα θετικά και χαρούμενα συναισθήματα που ευνοούν την καλή ψυχολογία.

Ζωγραφίζοντας, βλέποντας παιδικά, τρέχοντας, τραγουδώντας, πηγαίνοντας στο πάρκο και πολλά άλλα, όλη η οικογένεια, και ειδικά η μητέρα, αποδέχεται με χαρά την πρόσκληση να αποκτήσει τη χαμένη παιδικότητά της.

  1. Φίλοι για ΠΑΝΤΑ!

Ο μοναδικός και ξεχωριστός δεσμός που έχει μια μητέρα με το παιδί της, είναι από την πρώτη στιγμή, ο πιο ισχυρός και αξιόπιστος δεσμός. Μια μητέρα δεν κερδίζει μόνο ένα παιδί, κερδίζει έναν σύμμαχο, έναν φίλο. Συνήθως, η μαμά είναι ένα πρόσωπο που αποπνέει ηρεμία και μας βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων μας. Μια κουβέντα της, συχνά ακόμα και ένα βλέμμα της, αρκεί για να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα. Με έναν μαγικό τρόπο, το πρόβλημα που προηγουμένως φάνταζε τεράστιο, τώρα είναι αντιμετωπίσιμο.

Όσο και αν μεγαλώσουμε και ανεξαρτητοποιηθούμε, όλοι μας χρειαζόμαστε στηρίγματα, βάσεις, όπως η οικογένεια, στην οποία κεντρική θέση έχει η μαμά. Πέρα από την εμπιστοσύνη που της έχουμε, τη φροντίδα που γνωρίζουμε ότι μας προσφέρει, η μητέρα αποτελεί για τον κάθε άνθρωπο το συναισθηματικό του στήριγμα, το ασφαλές του καταφύγιο.

Η μαμά είναι ΠΑΝΤΑ ΜΑΜΑ!

5+1 προειδοποιητικά «καμπανάκια» για το Μελάνωμα

Έξαρση κύστης κόκκυγος το καλοκαίρι: Σήμερα υπάρχει λύση