Βρείτε ιατρό

*Των Α. Νενόπουλου., Τ. Κατσιμέντζα, 
συνεργατών της Euromedica – Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης 

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου με τη μέθοδο ‘SuperPATH’

Η τεχνική SuperPATH για την ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια καινούργια μέθοδος, με την πρώτη αναφορά της στη διεθνή βιβλιογραφία να χρονολογείται το 2008 από τον Αμερικανό ορθοπαιδικό χειρουργό Dr. J. Chow. Η συγκεκριμένη τεχνική προήλθε από τον συνδυασμό δύο παλαιότερων τεχνικών, της Supercap του Dr. B. Penenberg και της τεχνικής Path του Dr. S. Murphy.

Οι εξετάσεις υπερήχων είναι μια διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιούνται ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για τη λήψη εικόνων από το εσωτερικό του σώματος του εξεταζόμενου. Μάλιστα, τα υπερηχητικά κύματα εφαρμόζονται σε μεγάλη κλίμακα για διαγνωστικούς, αλλά και θεραπευτικούς σκοπούς.

Οι υπέρηχοι είναι από τις πλέον αξιόπιστες, απεικονιστικές μεθόδους στη σύγχρονη Ιατρική. Πρόκειται για μια ακίνδυνη και ανώδυνη μέθοδο, χωρίς ακτινοβολία, η οποία δεν έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στον άνθρωπο και έχει πολύ μικρή διάρκεια.

Μάλιστα, το κόστος της είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με άλλες απεικονιστικές εξετάσεις. Με τη βοήθεια  της τεχνολογίας μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικής ακρίβειας διάγνωση σε μεγάλο αριθμό παθολογικών καταστάσεων.

Εφαρμογές των Υπερήχων

Στη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα και σε συνδυασμό με άλλες εξετάσεις, μπορούν να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω:

  • Έλεγχος των παθήσεων του μαστού σε γυναίκες και άνδρες. Με κλασικό υπέρηχο, έγχρωμο (triplex) και ελαστογραφία μαστού.
  • Πλήρης έλεγχος των παθήσεων του θυρεοειδούς με κλασικό υπέρηχο, triplex και ελαστογραφία θυρεοειδούς.
  • Κλασικός υπέρηχος και ελαστογραφία λεμφαδένων, έλεγχος επιπολής λεμφαδένων (τράχηλος, μασχάλη, βουβωνικοί).
  • Κλασικός υπέρηχος και ελαστογραφία ήπατος (κίρρωση, ηπατίτιδες Β, C, ίνωση, σταθερά αυξημένα ηπατικά ένζυμα).
Ελαστογραφία ήπατος σε ασθενή με κίρρωση ήπατος

Ειδικό πρωτόκολλο για τον έλεγχο της σκληρότητας του ήπατος.

  • Ειδικά Triplex αγγείων άνω κάτω άκρων, νεφρικών αρτηριών, νεφρικών μοσχευμάτων στην πύελο (έλεγχος υφής μοσχεύματος νεφρού και αγγείων), κροταφική αρτηρίτις. Φίστουλες και λειτουργικότητα και επιπλοκές σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (ΧΝΑ) .
  • Υπέρηχοι στο σύνολο των παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος (αρθρώσεις, τένοντες, μύες, σύνδεσμοι, κακώσεις, αθλιατρικές κακώσεις) και σε αρθρίτιδες (ρευματοειδής, αγκυλοποιητική, ψωριασική, αυτοάνοσα νοσήματα).
Οζώδης τενοντίτις υποεπιγονατιδικού τένοντα
  • Υπέρηχοι μαλακών μορίων και δέρματος, τριχωτού της κεφαλής (φλεγμονές, τραυματισμοί, σπίλοι, μελάνωμα, όγκοι) και υπέρηχοι ονύχων.
  • Υπέρηχοι οφθαλμών (αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, αιματώματα βολβού, κόγχος, οφθαλμικές αρτηρίες, μετρήσεις ταχυτήτων σε γλαύκωμα).
Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς στον δεξιό οφθαλμό
  • Υπέρηχοι γλώσσας, τραχήλου, παθήσεων έξω ωτός.

Σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητες συμπληρωματικές εξετάσεις, όπως μαστογραφία και αξονική ή και μαγνητική τομογραφία.

20% έκπτωση στα δωμάτια παραλίας για τις 18/1

Ενδοσκοπική Μελέτη Κατάποσης σε ασθενείς με δυσφαγία