Βρείτε ιατρό

Η σπουδαιότητα της πρόληψης για την Υγεία μας

«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», έλεγε ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης.

Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, το θέμα της πρόληψης των ασθενειών και η προαγωγή της καλής υγείας, κατά κύριο λόγο σε νεαρές ηλικίες. Ωστόσο, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις, ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική και για άτομα άνω των 65 ετών, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό αγνοούν τη σπουδαιότητά της.

Παρόλο που στόχος της πρόληψης δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε η αντικατάσταση της ιατρικής περίθαλψης, ούτε της θεραπείας,  η προσέγγιση αυτή υπόσχεται μείωση της συχνότητας και της επικράτησης των χρόνιων νόσων στον γενικό πληθυσμό και κατ’ επέκταση στους ηλικιωμένους.

H σπουδαιότητα της πρόληψης

Το να είστε εσείς οι ίδιοι οι βασικοί «σύμμαχοι» της υγείας σας, είναι ο Νο1 κανόνας της πρόληψης. Η καθημερινή προσοχή σε απλά βασικά πράγματα όπως η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα, το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι αυτά που μεγιστοποιούν τις πιθανότητες να ζήσετε μια μακρά, υγιή και παραγωγική ζωή.

Καλύτερη υγεία και υγειονομική περίθαλψη

Γνωρίζατε ότι:

  • Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 80% των χρόνιων ασθενειών μπορεί να προληφθεί; Οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση μίας ασθένειας είναι η ανθυγιεινή διατροφή, η σωματική αδράνεια και η χρήση καπνού. Οι επιλογές του τρόπου ζωής σας έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία και τη μακροζωία σας από οτιδήποτε άλλο.

Χαμηλότερο κόστος

Η φροντίδα του εαυτού σας, αποτρέπει προβλήματα υγείας και εξοικονομεί χρήματα, μειώνοντας τον αριθμό των επισκέψεων σε γιατρούς αλλά και τη χρήση φαρμάκων.

Η πρόληψη λοιπόν, μειώνει το μεγάλο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, που συνδέεται με την ασθένεια.

Τα σπουδαιότερα οφέλη

Οι άνθρωποι που φροντίζουν την υγεία τους απολαμβάνουν κυρίως:

  • Βέλτιστη ποιότητα ζωής
  • Μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών
  • Ευκολότερη θεραπεία σε προβλήματα που πιθανώς προκύψουν
  • Μακροζωία

Η πρόληψη λοιπόν, όχι μόνο σας προστατεύει από μακροχρόνιες ασθένειες, αλλά σας χαρίζει ποιότητα στο σπουδαιότερο αγαθό στη ζωή σας… την Υγεία!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΕΜΕΛΙΟ ΖΩΗΣ: 5 συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τις νέες μανούλες

Πώς επηρεάζει η εγκυμοσύνη την υγεία μιας γυναίκας