Βρείτε ιατρό

Ηπατολογικό Ιατρείο

Ηπατολογικό Ιατρείο

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΤΡΙΤΗ 17:30-20:30 & ΠΕΜΠΤΗ 17:00-20:00, ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στόχος του ηπατολογικού ιατρείου είναι η αποτελεσματική και ολοκληρωμένη προσέγγιση των ασθενών με ηπατολογικά νοσήματα. Η λειτουργία του ιατρείου επικεντρώνεται στη διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από νοσήματα του ήπατος και πιο συγκεκριμένα:

1. Ιογενείς ηπατίτιδες (χρόνια ηπατίτιδα B και C)

2. Αυτοάνοσα νοσήματα του ήπατος (Πρωτοπαθής σκληρυντική χολαγγειίτιδα, Πρωτοπαθής χολική κίρρωση, Αυτοάνοση ηπατίτιδα, σύνδρομα επικάλυψης)

3. Μεταβολικά νοσήματα του ήπατος (Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος)

Η λοίμωξη από τους ιούς της ηπατίτιδας Β και C εμφανίζει αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα αποτελώντας την 8η αιτία θανάτου παγκοσμίως. Η φυσική ιστορία της χρόνιας λοίμωξης μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος και ηπατοκυτταρικό καρκίνο. Οι χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες μπορούν πλέον να αντιμετωπισθούν και σε πολλές περιπτώσεις να ιαθούν πλήρως με την έγκαιρη διάγνωση και χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Αντικειμενικός στόχος της θεραπείας είναι η επίτευξη μακροχρόνιας ιολογικής ύφεσης και εκρίζωσης του ιού.

Η διάγνωση των χρόνιων ηπατοπαθειών προκύπτει από το συνδυασμό των παρακάτω:

1. Λεπτομερής λήψη ιστορικού

2. Κλινική εξέταση

3. Εργαστηριακός έλεγχος

4. Εξειδικευμένες απεικονιστικές εξετάσεις (Αξονική και Μαγνητική τομογραφία), συμπεριλαμβανομένης της νεότερης γενιάς ελαστογραφία ήπατος (shear wave ελαστογραφία).