Βρείτε ιατρό

Ιατρείο-Διαταραχών-Αναπνοής-Ροχαλητό-και-Άπνοια

Ιατρείο Διαταραχών Αναπνοής Ροχαλητού και Άπνοιας

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 9:30-11:00

Το ροχαλητό, ο ήχος δηλαδή που παράγεται από το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και οφείλεται σε μερική απόφραξη του αεραγωγού, είναι ένα σύμπτωμα του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος με το οποίο όλοι είμαστε εξοικειωμένοι.

Η άπνοια, ή ορθότερα το σύνδρομο απνοιών κατά τον ύπνο, είναι η διακοπή της αναπνοής για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Και οι δύο αυτές καταστάσεις είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τον οργανισμό σε βάθος χρόνου, διότι επηρεάζουν τη συνολική απόδοσή μας κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εργασίας και συμβάλλουν στη δημιουργία χρόνιας κόπωσης. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι επηρεάζουν σε βάθος χρόνου τη λειτουργία, τόσο της καρδιάς, προκαλώντας για παράδειγμα αρτηριακή υπέρταση ή ακόμη και αρρυθμίες, όσο και του αναπνευστικού συστήματος. Αποτελούν δε και μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα αφού η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο με άτομα που ροχαλίζουν ή υποφέρουν από σύνδρομο απνοιών είναι πολλές φορές αδύνατη! Όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν σε όλες τις ηλικίες, από την παιδική έως και την τρίτη ηλικία, αλλά με διαφορετική παθογένεια.

Ωστόσο, είμαστε σε θέση, τις περισσότερες φορές, να προσφέρουμε ικανή λύση στα προβλήματα αυτά, πάντα με τη βοήθεια και του ίδιου του ασθενούς. Είναι λοιπόν απαραίτητο όταν κάποιος πάσχει από τις καταστάσεις αυτές, είτε παιδί είτε ενήλικας, να απευθυνθεί στον ειδικό γιατρό που στην περίπτωση αυτήν είναι ο Ωτορινολαρυγγολόγος. Ο Ωτορινολαρυγγολόγος είναι εκείνος που θα προβεί στην ακριβή και σωστή διάγνωση και θα προτείνει την καταλληλότερη αντιμετώπιση για την επίλυση του προβλήματος, έτσι ώστε να βελτιωθεί στο μέγιστο η ποιότητα ζωής του ασθενούς.