Βρείτε ιατρό

Ιατρείο Αθλητικών Κακώσεων

Ιατρείο Αθλητικών Κακώσεων

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 9:00-11:00 & ΔΕΥΤΕΡΑ 12:00-14:00, ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το Ιατρείο Αθλητικών Κακώσεων της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης διαθέτει απόλυτη εξειδίκευση στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση κακώσεων αθλητών και μη, με επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα ορθοπαιδικών ιατρών.

Η συστηματική και ψυχαγωγική αθλητική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής, τόσο των νέων όσο και των μεγαλυτέρων. Παιδιά και έφηβοι συμμετέχουν σε ακαδημίες και συλλόγους ομαδικών και ατομικών αθλημάτων.

Οι κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος είναι συχνές και οδηγούν στην αδυναμία άθλησης αλλά και σε κινητικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά, σήμερα η Ορθοπαιδική Αθλητιατρική έχει τη δυνατότητα για απόλυτη αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων.

Με ελάχιστη επεμβατικότητα, η αρθροσκόπηση δίνει τη δυνατότητα πλήρους αντιμετώπισης των βλαβών των αρθρώσεων και των συνδέσμων. Ρήξεις μηνίσκων και χιαστών στο γόνατο, τενοντίτιδες και ρήξεις τενόντων στον ώμο, παθήσεις της ποδοκνημικής και του ισχίου βρίσκουν πλήρη αποκατάσταση με αρθροσκοπικές μεθόδους.

Συνδυασμένες βλάβες μετά από εξαρθρήματα ώμου ή επιγονατίδας αντιμετωπίζονται με επιτυχία και οι ασθενείς επανέρχονται στο επίπεδο δραστηριότητας πριν την κάκωση.

Τέλος, για τις βλάβες του αρθρικού χόνδρου, που οδηγούν σε σταδιακή εκφύλιση της άρθρωσης, η δυνατότητα μεταμόσχευσης χόνδρου και η χρήση κυτταρικών θεραπειών αποτελεί σημαντική λύση στο δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα.

Θεραπεία με P.R.P (Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια)

Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε: τενοντίτιδες-μερικές ρήξεις τενόντων-συνδεσμικές βλάβες-μυϊκούς τραυματισμούς-θλάσεις-διαστρέμματα-θεραπεία οστεοαρθρίτιδας ή χονδροπάθειας-πελματιαία απονευρωσίτιδα (άκανθα πτέρνης).

Με τη βιολογική θεραπεία P.R.P επιταχύνεται η επούλωση και η αναγέννηση των ιστών καθώς τα αιμοπετάλια, όταν ενεργοποιούνται στο σώμα, απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι με την σειρά τους επιταχύνουν την επούλωση και αποκατάσταση της βλάβης.

Το Ιατρείο Αθλητικών Κακώσεων, με στελέχωση έμπειρων Ορθοπαιδικών Αθλητιάτρων, δίνει τη δυνατότητα ακριβούς και έγκυρης διάγνωσης, καθώς επίσης και προγραμματισμού της πλήρους αποκατάστασης με ελάχιστη επεμβατικότητα.