Ιατρείο Κεφαλαλγίας

Η κεφαλαλγία είναι το συχνότερο νευρολογικό σύμπτωμα και ένα από τα συχνότερα σύνδρομα χρόνιου πόνου .

Μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 25% του γενικού πληθυσμού πάσχει από κεφαλαλγία τύπου τάσης, ενώ ένα 12% υποφέρει από κρίσεις ημικρανίας. Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι:

5% του πληθυσμού πάσχει από χρόνια καθημερινή κεφαλαλγία

Οι διάφοροι τύποι κεφαλαλγίας προσβάλλουν κυρίως τις παραγωγικές ηλικίες και συχνά οδηγούν σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, καθώς επηρεάζουν την επαγγελματική και κοινωνική ζωή του πάσχοντος.

Σχεδόν οι μισοί ασθενείς με κεφαλαλγία δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ γιατρό για το πρόβλημα τους με αποτέλεσμα να παραμένει αδιευκρίνιστη η φύση της διαταραχής και συνεπώς να θεραπεύονται πλημμελώς .

Υπάρχουν διάφορα σπάνια κεφαλαλγικά σύνδρομα (πχ. Αθροιστική κεφαλαλγία) τα οποία μπορεί να διαγνωστούν και να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά μόνο από ειδικό νευρολόγο.

Συχνά η κεφαλαλγία συνυπάρχει με αχνώδεις διαταραχές, κατάθλιψη και κατάχρηση κοινών αναλγητικών.

Υπάρχει δυνατότητα τόσο προληπτικής, όσο και συμπτωματικής ανακούφισης στους πάσχοντες από κεφαλαλγία.

Με σκοπό λοιπόν την αντιμετώπιση των διαταραχών αυτών λειτουργεί στη Γενική Κλινική εξωτερικό ιατρείο κεφαλαλγίας στο οποίο ειδικός νευρολόγος προσεγγίζει με ευαισθησία και γνώση τον πάσχοντα και καθορίζει θεραπευτικό πλάνο για κάθε ασθενή.


Πληροφορίες και Ραντεβού: 2310.895153 - 2310.895100

To περιεχόμενο και οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας αποτελούν ιδιοκτησία της κλινικής EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και διατίθενται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση τους ή επανεκπομπή τους σε οποιοδήποτε άλλο μέσο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.